----------------------------

Eerste Playmobilbeurs in Nederland een groot succes.
-----------------------------

Tweede Playmobil beurs


Bron: Stentor 15-10-2012


De tweede Nederlandse Playmobilbeurs, gisteren en eergisteren in de Keet van Heerde, opende zaterdag de deuren eerder dan gepland vanwege de lange rij bezoekers, die buiten in de regen stond te wachten. Organisator Jonnie Verhaaf is er mee in zijn nopjes ("Het is beduidend drukker dan de eerste keer"), maar wordt tegelijkertijd pijnlijk herinnerd aan zijn droom over een Playmobilmuseum in Hattem, die nog maar niet wil uitkomen. "Het pand van het vroegere koffiehuis De Vicaris is heel geschikt, het staat leeg en ik zou het zo kunnen aankleden met mijn eigen verzameling, maar het wachten is op een geldschieter.


Een Playmobilmuseum is uniek - het zou het eerste ter wereld zijn - en het zou een versterking zijn van het museumaanbod in Hattem: Jan Voerman, Anton Pieck en het Bakkerijmuseum. Bij de gemeente willen ze wel meewerken, maar er is nu geen geld voor de huur."


Honderden bezoekers uit het hele land snuffelen zaterdag rond tussen de uitgestalde verpakkingen, dozen en kisten met onderdelen die de selecte groep handelaren, winkeliers en verzamelaars van Playmobil in twee zalen hebben uitgestald. Ze komen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. Jonny Verhaaf wijst op het succes van de expositie in het Spoorwegmuseum in Boekelo, afgelopen zomer. En op de 50.000 bezoekers die de Playmobiltentoonstelling in Hoorn heeft getrokken. Niet dat hij bij zijn beurs dergelijke aantallen belangstellenden over de vloer zou willen krijgen: "Wij willen niet zoiets grootschaligs als Legoworld. Je kinderen hebben het na één of twee hallen wel gezien, worden vervelend, het geld is op, en het enige dat je wilt is wég uit dat gedrang. Als ónze bezoekers naar huis gaan, is het omdat ze willen gaan spelen met hun nieuwste aanwinsten. Het is van binnenkomst tot weggaan voor hele gezinnen alleen maar plezier."


Laat dát nou precies passen in het ideaalplaatje van Robert Veraart, de commercieel directeur voor de Benelux van Playmobil, die zaterdag onaangekondigd poolshoogte komt nemen in Heerde. "Deze beurs beantwoordt helemaal aan onze criteria: familie, kinderen en kleinschaligheid zijn de kernwoorden", verklaart Veraart te midden van de naar Heerde afgereisde Playmobilfanaten. Die praten met elkaar in termen als costumizen, diorama's, western of middeleeuwen. Onder hen opvallend veel vaders, veertigers, van wie het Playmobilvirus is overgeslagen op hun jonge kinderen. Playmobil dateert uit 1974, het merk viert in 2014 dan ook zijn 40-jarig bestaan.

Vierde editie van de Playmobil beurs.

De Nederlandse Playmobilbeurs komt weer naar Heerde.

Plezier voor jong en oud. Net zoals voorgaande jaren komen er mooie diorama’s, vele verkopers uit binnen en buitenland en verzamelaars.

Jij komt toch ook?-----------------------------

Derde Playmobil beurs.

Nieuwe sets, oude sets, losse onderdelen of gewoon kijken naar de mooie diorama’s. Er komen dit jaar meer diorama’s dan voorgaande jaren.

Onderstaand een kleine impressie.

            

Diorama’s:

Hengel Familie     =    Tuincentrum

Rob Visser         =    Chicago

Rob Visser         =    Havenstad

JP en Thomas      =    Allo Allo

Bruno               =    Once upon a time in Asia

Marco Sneijder    =    Wargaming

Martijn             =    Middeleeuwen

Bert en Ricardo    =    Western

Dirk Coesemans    =    Route 66


Ook deze keer komt er ook een diorama met Playmobil wat gecustomized is. Customizen is het aanpassen van origineel Playmobil. Dit kan door  middel van knippen, plakken, verven, enz... Alles is mogelijk


 

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2011:
De beurs was zaterdag amper van start gegaan of het liep al storm.
Er was van alles te koop. Oud en nieuw Playmobil, onderdelen, verzamelstukken, enz... 
Maar er was nog veel meer te zien. Mooie diorama’s, bouwwerken van en gemaakt door verzamelaars. Zo was er een 1900 diorama, Jurassic Park, een aanval op de kruisridders en een schitterende tweede wereldoorlog customizing opstelling. 

Klik hier voor een filmpje.

Een unicum voor Nederland was het Wargaming. Hierbij worden veldslagen nagebootst met Playmobil figuren. Het werkt met een computer programma, waarbij om de beurt eenheden verplaatst worden, en op elkaar gaan schieten.
Ondanks het zomerse weer, mochten we toch nog ruim 800 bezoekers verwelkomen, uit binnen en buitenland.

Met recht een succes. De volgende beurs staat gepland voor 13 en 14 oktober 2012. Kijk regelmatig op onze website, om op de hoogte te blijven.
http://www.youtube.com/watch?v=1Ztkwc685KoPlaymobilbeurs_files/De%20eerste%20Nederlandse%20Playmobil%20beurs-2.docshapeimage_2_link_0
Gemaakt op een Mac